Termékek Menü
Téli puncs Katt rá a felnagyításhoz

Téli puncs

Ár:
690 Ft (543 Ft + ÁFA)

Hibiszkusz, csipkebogyó, alma, vadszőlő, áfonya, füge, datolya, mandula, fahéj, citromhéj.

 
Forrón: hideg napokra ajánljuk, hogy felmelegítse a szervezetünket.
 
Langyosan vagy hidegen: egészségre gyakorolt hatása sokkal nagyobb mértékő, mint a forrón elkészített változatánál. Ez azért van, mivel a maximum 60-70 C fokos vízzel leöntött és minél hosszabb ideig áztatott gyümölcsökből kioldódik a vitamin és ásványi-anyag tartalom, illetve az illataromák.
Gyártó: Easytea
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Hibiszkusz, csipkebogyó, alma, vadszőlő, áfonya, füge, datolya, mandula, fahéj, citromhéj.

 
gyümölcstea szárított vagy aszalt gyümölcsdarabokból áll. A dehidratáció különböző módon történik, gyümölcsfajtától és a technikai feltételektőlfüggően. Ez lehet közvetlen hevítési folyamat, természetes szárítás vagy grillezés. A száraz gyümölcs nem penészedik és a baktérium újratermelődéstőlmentes.  A megfelelően előállított természetes gyümölcsteákat jól záró konténerben hónapokig el lehet tartani.
 
gyümölcstea nem, vagy csak nyomokban tartalmaz koffeint. Élvezeti értéke mellett azonban egészségre gyakorolt hatása jelentősebb, mivel életerűssé teszi a szervezetet, kis gyermekkortól egészen idős embereknek is ajánljuk.
 
A szárított hibiszkusz (Hibiscus Sabdarrifa) virágából szerte a világon készítenek hideg vagy meleg teát. Főzete kisebb mennyiségben tartalmaz különböző savakat és flavonoidokat, például delphinidint, amely nem csak a tea lilás-kékes, majd vörösbe átmenő színéért felel, hanem egyben antioxidáns is. 
A hibiszkusz legfontosabb élettani hatása, hogy nagyobb mennyiségben fogyasztva bizonyítottan csökkenti a vérnyomást. 
Az alma csontépítő kalciumot, a táplálék felszívódását elősegítő B vitamint, béltisztító pektint, az idegrendszer és anyagcsere működéshez szükséges foszfort, vérképző vasat, izom-működést szabályzó magnéziumot és egyéb fontos ásványi anyagokat tartalmaz. 
vadszőlő flavonaid tartalma magas, ami párosul a szabadgyökök megkötésére alkalmas antioxidáló hatással. Növeli a vér antioxidáló aktivitását és segít a vérrögök keletkezésének megakadályozásában.  
Az áfonya antioxidáns hatású, gyulladás ellenes hatása ismert. A brit katonák a Második Világháború idején áfonyalekvárt ettek esti felderítés előtt, mert erűsíti a látást.  Fájdalomcsökkentő hatású, vérfalakat erűsíti és menstruációs problémákra is alkalmazható. 
füge tartalmaz vérnyomás szabályozó káliumot és segít a fogyásban. 
datolyának számtalan egészségre gyakorolt hatása van. Például terhes kismamák számára erűsíti a méh izmait, szülés után segít a vérzés csökkentésében, növeli az anyatej tápanyagtartalmát és antidepresszáns hatása is ismeretes. Erűsíti a szívet. 
mandula magas, de telítetlen zsírsavtartalma koleszterincsökkentő, csontritkulást megakadályozó és vérnyomás szabályozó, magas az E vitamin, magnézium és kálium tartalma.  
fahéj fertőtlenítő hatása javítja a szervezet ellenálló képességét. A citromhéj: jó hatással van a májra, puffadás és bélfertőzés ellen is jó. 
csipkebogyó magas C-vitamin tartalma fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladás gátló és antibiotikus, immunerűsítő hatást fejtenek ki; a pektinek pedig segítik az emésztést. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. 
 
A gyümölcsteákat hideg vagy meleg vízzel lehet elkészíteni.
 
Forrón: hideg napokra ajánljuk, hogy felmelegítse a szervezetünket.
 
Langyosan vagy hidegen: egészségre gyakorolt hatása sokkal nagyobb mértékő, mint a forrón elkészített változatánál. Ez azért van, mivel a maximum 60-70 C fokos vízzel leöntött és minél hosszabb ideig áztatott gyümölcsökből kioldódik a vitamin és ásványi-anyag tartalom, illetve az illataromák.