Termékek Menü
0
Rooibos bio Katt rá a felnagyításhoz

Rooibos bio

Ár:
490 Ft (386 Ft + ÁFA)

A Dél-Afrikai Köztársaság nyugati tartományának Cederberg régióból származó, őshonos kétszikő cserje fajtája. Magyar nevén vörös fokföldirekettye. A Rooibos név vörös bokrot jelent afrikai nyelven. A cserje kérgét az őslakosság egyszerű feldolgozás után már évszázadok óta fogyasztja minden napszakban.

Elkészítési mód: Vízzel: forró vízzel leöntjük a leveleket és tetszés szerinti ideig  hagyjuk ázni. Tejjel (az igaz): víz és tej 2/3-1/3 arányú keverékébe tesszük a teát és forrástól számított 2-3 percen belül szőrjük, majd ízesítve vagy anélkül fogyasztjuk.

Gyártó: Easytea
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

A Dél-Afrikai Köztársaság nyugati tartományának Cederberg régióból származó, őshonos kétszikő cserje fajtája. Magyar nevén vörös fokföldirekettye. A Rooibos név vörös bokrot jelent afrikai nyelven. A cserje kérgét az őslakosság egyszerű feldolgozás után már évszázadok óta fogyasztja minden napszakban.

Élettani hatás

Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket, ezáltal erűsíti az immunrendszert. Ásványi anyag tartalma (kálcium, mangán, magnézium, réz, cink, fluor) regenerálja a fáradt testet és élénkíti a szellemet. Nem tartalmaz koffeint, azért kisgyermekeknek is adható illetve elalvás előtt is fogyasztható.

 

Felhasználás

Nem csak herbateaként élvezendő, hanem alapanyaga a kozmetikaiparnak, és fogyasztószer, sütéshez, Főzéshez színező és ízesítőanyag, valamint bélgörcsre hajlamos csecseműknek. Az allergiás bőrbetegségben szenvedő csecseműket és gyerekeket mosdatnak a Főzetével, mivel nyugtatja és nem szárítja a bőrt. Nap égette sérülések ellen is kiváló és sűrű Főzetének pakolása visszaadja a haj eredeti ragyogását.

 

Előállítás

A rooibos betakarítása évszázadok óta környezetkímélő hasonló módon történik. A fiatal ágakat levágják, felaprítják és összezúzzák, aminek során a fontos kémiai reakciók végbe tudnak menni, hogy a tea megkapja jellemző színét és ízét.  Vizezés és szárítás után rakásba halmozzák, hogy teljesen elveszítse nedvességtartalmát, a tea ekkor nyeri el tipikus vöröses barnás színét és alakítja ki édes ízét. Az izzasztási fázis után a teát szétterítik, és napon szárítják. Ez után hosszúság, szín és illat alapján szortírozzák és minősítik.

Elkészítési mód: Vízzel: forró vízzel leöntjük a leveleket és tetszés szerinti ideig  hagyjuk ázni. Tejjel (az igaz): víz és tej 2/3-1/3 arányú keverékébe tesszük a teát és forrástól számított 2-3 percen belül szőrjük, majd ízesítve vagy anélkül fogyasztjuk.