Termékek Menü
Havas oolong Katt rá a felnagyításhoz

Havas oolong

Ár:
890 Ft (701 Ft + ÁFA)

Oolong tea, alma darabok, ceyloni fahéj, hó tea (White Snow Tea), gránátalma virág keveréke.

 

Hó tea: (Snow White  tea)  őshonos Yunnan tartományban,  nagy magasságban a sziklák közt nő, (általában 4000 méter felett) nagyon lassan, és csak vadon. Kínában egyre ritkább.

 

Gyártó: Easytea
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Oolong tea, alma darabok, ceyloni fahéj, hó tea (White Snow Tea), gránátalma virág keveréke.

Oolong jelentése Fekete Sárkány vagy Fekete Kígyó. A Kínai Legenda szerint az Oloong Tea eredete a következő. Wu Liang kínai kertész egy napon szorgosan szedte a tealeveleket, amikor is megpillantott egy szarvast.
A tealevelek szüretjét rögtön abbahagyta, hogy levadássza az emlőst.
Ezt sikerrel megtette, viszont az állat megnyúzása miatt a tealevelek feldolgozása abbamaradt. Következő napon azt vette észre, hogy a tealevelek elkezdték megváltoztatni színüket. Igaz a kertész félt attól, hogy a tea minőségének rovására ment az egy napos fonnyasztás, mégis befejezte a szárítási folyamatot és megkóstolta a tea Főzetét. Meglepetésére a tea nagyon ízletessé, aromássá vált.

Az Oolong teákról azt kell tudni, hogy a fermentációt tekintve a zöld és fekete tea közt helyezkedik el. A levelek oxidációja a 10 – 20% és 60 – 70 % között mozog.
Ízben jobban hasonlít a zöld teára, mivel a „tiszta teák” közt tartják számon. Hordozza annak frissességét, és érződik belőle a fekete tea érett, édeskés íze.

Előállítása azonban a teák közül a leginkább időigényes.
A frissen szüretelt leveleket azonnal napra teszik aszalódni, majd kosárba gyűjtik és összerázzák, hogy a levelek szélei felgöngyölődjenek. Majd a leveleket levegőn, árnyékos helyen szárítják, mígnem azok sárgás színt kezdenek felvenni. Utóbbi két munkafolyamatot számtalanszor megismétlik.
Az oolong teák oxidációs ideje kevesebb, mint a fekete teáké. Az oxidációs szint alacsony, mint a zöld oolong esetében körülbelül 20%-os, vagy a klasszikus formosa oloong esetében 60%.
Amint a levelek elérték a kívánt oxidációs szintet, a tovább oxidálódás megállítása érdekében megsütik a tealeveleket.
A zöld teákkal összehasonlítva az utóbbi munkafolyamat teljesen kiszárítja a teákat, ezért tovább eltartható a polcokon.

 

Hó tea: (Snow White  tea)  őshonos Yunnan tartományban,  nagy magasságban a sziklák közt nő, (általában 4000 méter felett) nagyon lassan, és csak vadon. Kínában egyre ritkább.

Számos nyomelemet, vitamint, és aminósavat tartalmaz, kedvezően hat, a hő háztartásra, a májra,  vérnyomásra, a vérzsírra, fogyasztó hatású emellett méregtelenítő hatása is ismert.


A gránátalma sokféle kedvező hatását a benne található nagyszámú polifenolnak (szív egészségét javítja), vitaminoknak, nyomelemeknek és gyógyhatású molekuláknak köszönheti.

Kitőnő kálium- és C-vitamin-forrás, flavonoidokat, gyümölcscukrot tartalmaz. Elsőrendő sejtvédő antioxidáns.
Egykutatás igazolta, hogy valamennyi gyümölcs közt a gránátalma rendelkezik legkiválóbb gyulladásgátló tulajdonsággal is, amelyek számos betegség megelőzésében és terápiájában jelenthetnek segítséget.