Termékek Menü
Gisela Katt rá a felnagyításhoz

Gisela

Ár:
850 Ft (669 Ft + ÁFA)

Egy különleges teakeverék, fehér és zöld teából, zamatos exotikus és déli gyümölcsökkel.

Összetétel: Pai Mu Tan fehér tea, Bancha zöld tea, banándarabok, Papaya, citrom granulátum, almadarabok, narancs darabok

Javasolt elkészítés: Egy liter 70-80°C fokos vízbe 6-8 gramm teafüvet rakunk, melyet 1,5- 2 perc áztatás után leszűrünk.

 

Gyártó: Easytea
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Egy különleges teakeverék, fehér és zöld teából, zamatos exotikus és déli gyümölcsökkel.

Összetétel: Pai Mu Tan fehér tea, Bancha zöld tea, banándarabok, Papaya, citrom granulátum, almadarabok, narancs darabok

Javasolt elkészítés: Egy liter 70-80°C fokos vízbe 6-8 gramm teafüvet rakunk, melyet 1,5- 2 perc áztatás után leszűrünk.

Pai Mu Tan Kína Fuijan tartományában kizárólag a március közepétőláprilis elejéig tartó szüret során szedett rügyekből előállított fehér tea. A fehér tea különlegessége abban rejlik, hogy a friss, közvetlen napfénynek alig kitett levelekben és rügyekben közvetlenül a leszedés után megállítják az oxidációs folyamatot. Ilyen módon egy egészen könnyű, friss tea keletkezik. Mivel az egyébként is bonyolult eljárásra csak a tavaszi szüretből származó rügyek alkalmasak, a fehér tea igazi különleges, exkluzív italnak számít.


Élettani hatások
A fehér tea talán a legtöbb pozitív tulajdonsággal rendelkező teaféle. Gyulladásgátló, antibakteriális hatású, valamint erűsíti az immunrendszert. Az oxidáció korai megállításának következtében minden más teánál nagyobb a katetin tartalma, amely segít az érfalak rugalmasságának megőrzésében, ezáltal csökkenti a szív és érrendszeri betegségek, a stroke és az agyvérzés kialakulásának esélyét. Egyes tanulmányok szerint a rák kialakulásának esélyét is csökkenti. Méregtelenítő hatású, és gyorsítja az anyagcserét. Növeli a bőr tónusát és megakadályozza a ráncképződést.

Japánban a zöld tea fogyasztása napi rutinnak számít. A bancha-t kifejezettem családi piknikekhez, illetve étkezés után fogyasztják.

bancha leveleket ugyanarról a tőröl szüretelik, mint a senchát, azzal a különbséggel, hogy az év későbbi - nyári, őszi - időszakában.

Alacsony élénkítő - tein - tartalma lehetővé teszi, hogy gyermekek is fogyasszák, ezen kívűl tartalmaz kalciumot, vasat, illetve A és B3 vitaminokat.

A Caricaceae, vagyis a dinnyefafélék családjába tartozó papaya, (Carica papaya) valószínőleg Mexikó déli részérűl és Közép-Amerikából származik, de mára a trópusi és szubtrópusi területeken az egész világon ismert. Először az indiánok termesztették és az európaiak terjesztették el. A 16. század közepén a spanyol tengerészek vitték Manilára. Onnan jutott el a papaya a Föld többi trópusi térségébe.

Nagyon lédús gyümölcs, 90 százaléka víz. Energiatartalma 126 J, fehérjét 0,4, zsírt 0,1, rostot 0,7 grammot találunk benne százgrammonként, sok C-vitamint, aszkorbinsavat is tartalmaz, de ennél is jelentősebb az A vitamin tartalma. Papaint és más hasznos enzimeket, közel 20-féle aminosavat, B-, C- és E-vitamint, kalciumot, vasat is kimutattak benne.