Termékek Menü
Fahéjas szilva Katt rá a felnagyításhoz

Fahéjas szilva

Ár:
690 Ft (543 Ft + ÁFA)

Fahéjas szilva tea valamennyi teán közül a legfinomabb (SZUBJEKTÍV!). Mind forrón, mind lehűtve imádni való, télen rumosteaként is nagy sikert arat!

Összetevők: Hibiszkusz, alma, kókuszdarabok, fahéj, aszalt szilva tartalmú tea.

A gyümölcsteákat hideg vagy meleg vízzel lehet elkészíteni.
 
Forrón: hideg napokra ajánljuk, hogy felmelegítse a szervezetünket.
 
Langyosan vagy hidegen: egészségre gyakorolt hatása sokkal nagyobb mértékű, mint a forrón elkészített változatánál. Ez azért van, mivel a maximum 60-70 C fokos vízzel leöntött és minél hosszabb ideig áztatott gyümölcsökből kioldódik a vitamin és ásványi-anyag tartalom, illetve az illataromák.
Gyártó: Easytea
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Fahéjas szilva tea valamennyi teán közül a legfinomabb (SZUBJEKTÍV!). Mind forrón, mind lehűtve imádni való, télen rumosteaként is nagy sikert arat!

Összetevők: Hibiszkusz, alma, kókuszdarabok, fahéj, aszalt szilva tartalmú tea.

gyümölcstea szárított vagy aszalt gyümölcsdarabokból áll. A dehidratáció különböző módon történik, gyümölcsfajtától és a technikai feltételektől függően. Ez lehet közvetlen hevítési folyamat, természetes szárítás vagy grillezés. A száraz gyümölcs nem penészedik és a baktérium újratermelődéstől mentes.
 
gyümölcstea nem, vagy csak nyomokban tartalmaz koffeint. Élvezeti értéke mellett azonban egészségre gyakorolt hatása jelentősebb, mivel életerűssé teszi a szervezetet, kis gyermekkortól egészen idős embereknek is ajánljuk.
 
A szárított hibiszkusz (Hibiscus Sabdarrifa) virágából szerte a világon készítenek hideg vagy meleg teát. Főzete kisebb mennyiségben tartalmaz különböző savakat és flavonoidokat, például delphinidint, amely nem csak a tea lilás-kékes, majd vörösbe átmenő színéért felel, hanem egyben antioxidáns is.
A hibiszkusz legfontosabb élettani hatása, hogy nagyobb mennyiségben fogyasztva bizonyítottan csökkenti a vérnyomást.
 
Az alma tartalmaz csontépítő kalciumot, a táplálék felszívódását elősegítő B vitamint, béltisztító pektint, az idegrendszer és anyagcsere működéshez szükséges foszfort, vérképző vasat, izomműködést szabályzó magnéziumot és egyéb fontos ásványi anyagokat.
 
csipkebogyó magas C-vitamin tartalma fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladás gátló és antibiotikus, immunerősítő hatást fejtenek ki; a pektinek pedig segítik az emésztést. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén.
 
kókusz mivel a világ népességének 1/3-a használja táplálékként, számos egészségre gyakorolt hatását feljegyezték. Ebből egy pár: vírus, baktérium és gombaölő, csonterűsítő, gyulladáscsökkentő. A fahéj fertőtlenítő hatását javítja a szervezet ellenálló képességét. Aszalt szilva az egyik legegészségesebb gyümölcs. ORAC, azaz oxigéngyök megkötő kapacitása csúcstartó a nálunk is könnyen beszerezhető gyümölcsök között.
 
A gyümölcsteákat hideg vagy meleg vízzel lehet elkészíteni.
 
Forrón: hideg napokra ajánljuk, hogy felmelegítse a szervezetünket.
 
Langyosan vagy hidegen: egészségre gyakorolt hatása sokkal nagyobb mértékű, mint a forrón elkészített változatánál. Ez azért van, mivel a maximum 60-70 C fokos vízzel leöntött és minél hosszabb ideig áztatott gyümölcsökből kioldódik a vitamin és ásványi-anyag tartalom, illetve az illataromák.